Kinderboekweek 2021 Worden wat je wil


Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is Worden wat je wil.
De Kinderboekenweek zal plaatsvinden van 6 oktober tot en met 17 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt geschreven door Bette Westera en Mark Janssen maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Het thema
Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Meer over Bette Westera
Bette Westera is al ruim twintig jaar schrijfster van prentenboeken, fictie, non-fictie en gedichtenbundels voor kinderen. Ze is ook een veelgevraagd vertaalster, vooral van prentenboeken.
Ze won vele mooie kinderboekenprijzen waaronder Zilveren en Gouden Griffels, de Woutertje Pieterse Prijs en de Boekenleeuw.
Dit zegt Bette over haar opdracht het Kinderboekenweekgeschenk 2021 te schrijven:

‘De eervolle vraag of ik het kinderboekenweekgeschenk van volgend jaar zou willen schrijven gooit mijn hele planning overhoop en dat is fijn. Heel fijn zelfs, want ook al houd ik nog zo van orde, voor het scheppen van iets nieuws is chaos nodig. Bij mij is alles netjes op een rijtje hebben dodelijk voor het creatieve proces. Ik spring dus vol vertrouwen en zonder te weten waar ik straks mee bovenkom in het diepe’

Meer over Mark Janssen

Mark Janssen studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht en werkt sinds zijn afstuderen in 1997 fulltime als illustrator. Mark illustreerde veel kinderboeken van anderen en werkt samen met verschillende uitgeverijen. Sinds 2016 maakt hij ook zelf prentenboeken waarin hij andere kanten van zijn tekentalent laat zien.
Dit zegt Mark over zijn opdracht het Prentenboek van de Kinderboekenweek te maken:

‘Het maken van het prentenboek is een fantastische uitdaging die ik met beide handen aanneem! Ik ga er iets bijzonders van maken en net zoals bij mijn voorgaande boeken wordt het echt een boek voor het kind. Het kind in iedereen.’