Hippe heksen en toffe tovenaars- diverse auteurs


Hippe heksen en toffe tovenaars is een voorleesboek met tien verhalen waarin heksen en tovenaars de hoofdrol hebben. De verhalen zijn geschreven door bekende en minder bekende kinderboekenauteurs en kleurrijk geïllustreerd. Het zijn fantasierijke verhalen en ze hebben uiteenlopende onderwerpen. Zo gaat een heks daten met behulp van een datingapp, hoopt heks Angelie dat ze op het Heksenfestival gratis vliegles kan krijgen, vechten de tweeling Luigi en Fabrizo uit wie het lekkerste toetje kan maken, vindt Sam een geheimzinnig ei, wordt Noortjes wens om eindelijk een thuis te vinden op verrassende wijze vervuld, helpt een geheimzinnig ingrediënt in de slasaus een meisje weer op de been, mag Peter met zijn knuffel een bezoek brengen aan het Wiggelwoud, vindt kat Mattie zijn ideale heks, ontdekt Saar hoe ze toverkracht kan inzetten om een voetbalwedstrijd te winnen en in het laatste verhaal zoekt het stadje Wilgenburcht bescherming tegen de snode plannen van een tovenaar. De verhalen hebben verschillende lengtes, enkele verhalen zijn zelfs ingedeeld in hoofdstukken.

Het boek ziet er aantrekkelijk uit door de vele gekleurde illustraties in verschillende stijlen.
Meestal ondersteunen de illustraties de tekst en voegen er inhoudelijk weinig aan toe. We zien heksen en tovenaars in alle kleuren. Sommige zijn traditioneel gekleed, andere herken je niet direct als heks of tovenaar. Alle illustraties nodigen uit om langer te bekijken om alle details te ontdekken of om volop te genieten van het prachtige kleurgebruik.

Hippe heksen en toffe tovenaars is een fijn voorleesboek voor wie op zoek is naar originele heksenverhalen die niet al te eng zijn. 

Hippe heksen en toffe tovenaars
Ruby Coene, Femke Dekker, Karine Jekel, Marloes Kemming, Kelly van Kempen, Anke Kranendonk, Will Kranendonk, Lucas van de Meerendonk, Cora Sakalli en Pamela Sharon met illustraties van Lena Addink, Nicole van Dooren, Yulia Gorkina, Aida de Jong, Nadia Meezen, Pyhai, Elisa Stolwijk, Michiel van Thillo, Ingrid Wuyster en Stefan Yamá Cab
Moon, 2023

© Lena Addink