Wat komt er uit die hoed? - Satoshi Kitamura

Wat komt er uit de hoed? van de Japanse Satoshi Kitamura laat de kunsten zien van Lucy het goochelkonijn. Ze komt natuurlijk uit een hoge hoed. Eenmaal uit de hoed begint haar magische goochelshow. Ze zwaait met haar toverstaf, roept ‘Abracadabra, abracadisimo...’ en tovert het ene dier na het andere tevoorschijn.
Tekst en beeld zijn in dit boek eenvoudig en aantrekkelijk. De korte zinnen begeleiden het verhaal en vooral de herhalende toverspreuk zal jonge lezers aanspreken. Uit de hoed komen achtereenvolgens een poes, een eekhoorn, een inktvis, een eland en een olifant. Die laatste heeft wel wat moeite om uit de hoed te komen. De dieren zijn tegen een witte achtergrond getekend en het is grappig dat ze ook een karakter meekrijgen. We zien bijvoorbeeld dat de poes nogal bang is uitgevallen en de eekhoorn nieuwsgierig is. 

Wat komt er uit de hoed? is een fijn prentenboek voor jonge lezers met een goed te volgen verhaal met grappige terugkerende elementen. De illustraties zijn toegankelijk en lenen zich om eigen verhalen bij te verzinnen.

Wat komt er uit de hoed?
Satoshi Kitamura (vertaald door M.E. Ander)

De Vier Windsteken, 2019