Wat eet een miereneter? - Ross Collins

De verhaallijn van Wat eet een miereneter? is eenvoudig: een miereneter wordt wakker en heeft honger. Hij is echter vergeten wat miereneters eten en gaat op pad om andere dieren om advies te vragen. Uiteindelijk komt hij bij een mierenhoop. De mieren maken dat ze wegkomen. Maar of dat nou nodig is?
De gein van het verhaal zit in de tekeningen, de verrassende dieren die de miereneter om advies vraagt en natuurlijk in de antwoorden die de miereneter krijgt. Zo wil de luiaard niet lastig gevallen worden, raadt de slang aan vooral niet te vergeten om te kauwen (we kunnen op het plaatje zien waar dat advies vandaan komt) en de panter moet het antwoord op de vraag schuldig blijven, maar ziet wel mogelijkheden tot een maaltijd.
Ondertussen ziet de opmerkzame lezer mieren lopen, op elke bladzijde komt er eentje bij, dus als de voorlezer dat wil kan hier een telleermoment ingelast worden.
De illustraties zijn erg leuk, vooral de niet al te snuggere miereneter. De dieren zijn realistisch getekend en dus makkelijk herkenbaar.
Wat eet een miereneter? is een uitnodigend prentenboek.

Wat eet een miereneter?
Ross Collins (vertaald door J.H.Gever)


Gottmer, 2019