Daar is Sinterklaas! - Vivian den HollanderVoor beginnende sinterklaasvierders is Daar is Sinterklaas! heel geschikt. Het boek kent een traditionele opbouw waar in korte verhaaltjes het hele sinterklaasfeest aan de orde komt.
De hoofdpersonen zijn kleuter Hanna en haar jongere broertje Tijs. We lezen hoe ze op de kade wachten op de aankomst van Sinterklaas, we zien hoe ze hun schoentjes zetten, hoe bij Hanna op school de komst van Sinterklaas wordt voorbereid en dat de kleuters een speciale pietengymles krijgen. Er is ook aandacht voor het lange wachten tot het eindelijk 5 december is en natuurlijk wordt die feestelijk dag uitvoerig beschreven.
Vivian den Hollander heeft zoals we van haar gewend zijn een toegankelijk vlot geschreven verhaaltjesboek gemaakt dat veel peuters en kleuters zal aanspreken.
Saskia Halfmouw maakte de illustraties die een mooie combinatie zijn van vertrouwde elementen naast eigentijdse beelden. Zo zien we trapgeveltjes, de stoomboot, een echte haard en een versierd klaslokaal naast kinderen en ouders in vele kleuren, een vader met een baardje en roetveegpieten.

Daar is Sinterklaas!
Vivian den Hollander met illustraties van Saskia Halfmouw

Ploegsma, 2019