Bobbi zet zijn schoen - Monica Maas


Beertje Bobbi is een kleine beer die peuteravonturen beleeft. Er zijn al heel wat boekjes in de serie verschenen waarin Bobbi onder andere op vakantie gaat, gaat voetballen of de speeltuin bezoekt. 
Er was al een boekje over Bobbi en Sinterklaas, Bobbi viert sinterklaas, en nu is er een tweede boekje dat zich uitsluitend afspeelt in huiselijke kring.

Bobbi en zijn onafscheidelijke knuffel Ollie spelen samen met de andere knuffels sinterklaasje. Ollie is de Sint en Bobbi het Pietje. Ze varen met de stoomboot over zee, gooien pakjes door de schoorsteen en bakken pepernoten.
Bobbi mag ook zijn schoen zetten. Hij zet niet alleen zijn eigen schoen, maar ook die van mama en papa. Bobbi doet een wortel en een tekening erbij en zingt een paar mooie liedjes voor Piet, het paard en Sinterklaas. Dan begint het lange wachten. Het is zo spannend. Bobbi kijkt naar buiten of hij Sint en Piet al ziet komen. Hij komt zelfs uit zijn bed en sluipt naar beneden om te kijken of er al iets in zijn schoen zit. Maar Bobbi moet geduld hebben, want Sinterklaas komt pas als Bobbi slaapt.

Het verhaal wordt op rijm verteld en blijft dicht bij de belevingswereld van het kleine kind.
De illustraties zijn warm en er is veel op te zien. We zien niet alleen wat in de tekst staat, maar nog veel meer. Bijvoorbeeld hoe ook de andere knuffels van Bobbi meedoen met het spel en ook zij zetten hun schoen.

Bobbi zet zijn schoen is een heel fijn peuterboekje voor in de sinterklaastijd. Samen met Bobbi kunnen de kleintjes extra genieten van dit bijzondere feest met zijn merkwaardige gewoontes.

Bobbi zet zijn schoen
Monica Maas

Kluitman, 2020