Het grappigste sinterklaasboekje ter wereld - Marianne Busser & Ron Schröder


‘Met zoveel leuke pieten
valt er heel wat te beleven
en de allerleukste dingen
heeft hij voor je opgeschreven…’


In Het grappigste sinterklaasboekje ter wereld vertellen Marianne Busser en Ron Schöder
in rijmende teksten wat voor vreemde, domme, gekke en ook stoute dingen Sinterklaas en zijn pieten meemaken. Zo is er een pietje dat de verkeerde stickers op de pakjes plakt, valt Sinterklaas op een dag in bad in plaats van in zijn bed en een paardenpietje kijkt niet goed uit waar hij staat en dat net op het moment dat het paard ‘iets moet drukken.’ 
Sinterklaas waakt als een vader over zijn pieten, hij stuurt ze naar bed als ze moe zijn, roept ze tot de orde als ze ondeugende dingen doen en hij leest voor (drie keer raden uit welk boek). De versjes volgen elkaar snel op en lenen zich goed om als een verhaal voor te lezen.
De kleurige illustraties van Mayon Middeljans krijgen volop de ruimte en er is veel op te zien. De beschreven gebeurtenissen staan natuurlijk centraal en de gezichtsuitdrukkingen geven een extra dimensie aan de verhaaltjes, zoals een benauwd gezicht bij buikpijnklachten na het eten van teveel pepernoten of verbazing als Sinterklaas denkt dat zijn paard geen hoofd meer heeft.
Het grappigste sinterklaasboekje ter wereld is een lekker voorleesboek voor kleuters en peuters die vast zullen genieten van wat er zoal fout gaat in het drukke leven van Sinterklaas en zijn pieten.

Het grappigste sinterklaasboekje ter wereld
Marianne Busser & Ron Schöder met illustraties van Mayon Middeljans
Moon, 2022

© Mayon Middeljans