sint zoekt pien - Selma Noort


sint zoekt pien van Selma Noort is een avi-leesboek, een ‘ik leer lezen boek’. Het niveau sluit aan bij kinderen die net zijn begonnen met leren lezen en rond december in staat zijn om dit boek zelfstandig te lezen (of met een beetje hulp, dat mag ook).
Binnen de mogelijkheden die de avi-regels stellen heeft Selma Noort een leuk verhaal geschreven. Het gaat over Pien, een van Sinterklaas’ pieten, een meisje in dit geval. Ze staat met een zak vol koek en snoep klaar om met de sint op pad te gaan als ze ineens heel nodig moet plassen. Dat kan bij ‘de film’. Daarmee wordt de bioscoop bedoeld die we op het plaatje kunnen zien. Als Pien de wc wil verlaten gebeurt er iets waar menig kind bang voor is: de deur gaat niet meer open, ‘wat een rot-slot’. Sint vraagt zich ondertussen af waar Pien toch blijft. De man van het filmgebouw zegt dat Pien vast al weg is en dat maakt de zoektocht van Sint best lastig.
sint zoekt pien is een aantrekkelijk uitgegeven boekje met veel tekeningen en een echt verhaal met een kop en een staart waaraan beginnende lezers zeker plezier zullen beleven.

sint zoekt pien
Selma Noort met illustraties van Natascha Stenvert
Zwijsen, 2023 avi-niveau M3
© Natascha Stenvert