Jubelientje en Sinterklaas - Hans Hagen


In 2014 verscheen een heruitgave van Jubelientje krijgt een pluim, geschreven door Hans Hagen en getekend door Philip Hopman, onder de nieuwe titel Jubelientje en Sinterklaas. Aan het boek werd een luisterboek-cd toegevoegd waarop Diewertje Blok het verhaal voorleest en oude en nieuwe sinterklaasliedjes te horen zijn.
Hagen schreef meerdere boeken over het eigenzinnige meisje Jubelientje en haar leuke oma. In Jubelientje en Sinterklaas staan tien korte verhaaltjes en drie beeldstrips waarin de lezer Jubelientje en haar oma volgt bij hun sinterklaasavonturen.
Jubelientje heeft zo haar eigen idee├źn over het cadeautje dat ze graag in haar schoen wil en als oma problemen voorziet heeft haar kleindochter voor alles een oplossing. Gelukkig weet Sinterklaas wel raad met Jubelientjes vraag. Hij heeft zelf ook een vraag: zou Jubelientje hulp-Piet willen worden en mee willen helpen met het wegbrengen van pakjes?
Zoals altijd zijn ook deze Jubelientje-verhalen goed geschreven, grappig en fijn om voor te lezen en ook de tekeningen van Philip Hopman zijn weer een feest om te bekijken.
Het is een speels uitgegeven boek waarin de blokken tekst afgewisseld worden met briefjes en bladzijden waar het verhaal voornamelijk in beeld wordt verteld.

Jubelientje en Sinterklaas
Hans Hagen met illustraties van Philip Hopman

Rubinstein, 2014