Het zonnige zomerboek - Diverse auteurs


Een boek vol verhalen is altijd welkom op iedere plek waar kinderen zijn. In Het zonnige zomerboek zijn zomerse verhalen verzameld van bekende en wat minder bekende schrijvers. Sommige verhalen verschenen al eerder en andere zijn speciaal voor de bundel geschreven.
Er staan veel vakantieverhalen in het boek, bijvoorbeeld over de fietsvakantie van Manuel die een heel bijzondere lifter meeneemt, of over boodschappen doen op een Franse camping of over Feodoor, die zeven zussen heeft, en gaat kamperen.
Natuurlijk is het vaak warm in de verhalen, heel warm zelfs. Daarom koelen Kolletje en Dirk af in een opblaasbadje, plonst varken vol overgave in het water en komt het op een keurig kantoor tot een heus watergevecht. Er zijn ook sprookjesachtige verhalen waar kabouters en zeemeerminnen een rol spelen of een echte wolkenvanger.
Het dikke stevig uitgevoerde boek staat vol met aantrekkelijke illustraties, ook weer van bekende en minder bekende illustratoren.
De verhalen zijn een leuke kennismaking met verschillende kinderboekenschrijvers en illustratoren. Achter in het boek staat een bronvermelding.

Het zonnige zomerboek is een fijn verhalenboek vol leuke en grappige verhalen waarin het altijd mooi weer is (op een enkele onweersbui na).


Het zonnige zomerboek
Annemarie Bon, Lysette van Geel, Ad Grooten, Marjet Huiberts, Vivian den Hollander, Karine Jekel, Marte Jongbloed, Kelly van Kempen, Elisabeth Mollema, Selma Noort, Carry Slee en anderen

Moon, 2020


illustratie gemaakt door Malu Bekker